Nieuw bij SafetyHero: VOL-VCA

11 augustus 2020 door

Vanaf vandaag is het mogelijk om bij SafetyHero de cursus VOL-VCA te bestellen. De training VOL-VCA is bedoeld voor operationeel leidinggevenden en zzp’ers die als onderaannemer bij een VCA-gecertificeerd bedrijf werken. Met een diploma Veiligheid voor Operationeel Leidinggevenden VCA (VOL-VCA) laat je zien dat je basiskennis hebt over veiligheid, gezondheid en milieu én dat je deze kennis kunt toepassen in het belang van jezelf en de mensen aan wie je leidinggeeft.

VOL-VCA behandelt dezelfde onderwerpen die bij VCA Basis (B-VCA) aan bod komen, maar dan bekeken vanuit de operationeel leidinggevende. VOL-VCA vraagt vergeleken met B-VCA op onderdelen meer kennis. Ook is die kennis meer toepassingsgericht. Zo moet je niet alleen weten wat veilig gedrag is, maar moet je ook weten hoe je dat kunt stimuleren.

VOL-VCA 

De cursus is via het internet te volgen in de vorm van een interactieve e-learning. De e-learning zit vol met leuke afbeeldingen, illustraties en oefenvragen en kan je geheel in eigen tempo volgen. De module is zeer gebruiksvriendelijk opgezet zodat jong en oud er direct mee aan de slag kan. De e-learrning is in het Nederlands beschikbaar en te allen tijde toegankelijk via smartphone, desktop en tablet.

Als je de cursus VOL-VCA succesvol hebt afgerond, kun je het officiële examen inplannen op één van onze examenlocaties. Het examen wordt afgenomen door een extern en gecertificeerd examenbureau welke is aangesloten bij VCA Infra. Wij hebben met Werkveilig (IVM) een partner gevonden die voor ons het examen verzorgd op diverse locaties.

 

Categorie