Haal snel en voordelig je VOL-VCA diploma

Veiligheid voor Operationeel Leidinggevenden VCA (VOL-VCA)

Met een VOL-VCA diploma laat je zien dat je basiskennis hebt over veiligheid, gezondheid en milieu en dat je deze kennis kunt toepassen in het belang van jezelf en de mensen aan wie je leidinggeeft.  Je kent de wet-en regelgeving, kunt onveilige situaties en handelingen herkennen en weet ook hoe je ze kunt voorkomen. Na het behalen van je VOL-VCA diploma ben je een volwaardig aanspreekpunt voor opdrachtgevers, management en medewerkers. Met VOL-VCA laat je zien dat je weet wat er van je verwacht wordt!

VOL-VCA behandelt dezelfde onderwerpen die bij VCA Basis (B-VCA) aan bod komen, maar dan bekeken vanuit de operationeel leidinggevende. VOL-VCA vraagt vergeleken met B-VCA op onderdelen meer kennis. Ook is die kennis meer toepassingsgericht. Zo moet je niet alleen weten wat veilig gedrag is, maar moet je ook weten hoe je dat kunt stimuleren.

De VOL-VCA cursus is via het internet te volgen in de vorm van een interactieve e-learning. De e-learning zit vol met leuke afbeeldingen, illustraties en oefenvragen en kan je geheel in eigen tempo volgen. De module is zeer gebruiksvriendelijk opgezet zodat jong en oud er direct mee aan de slag kan. De e-learrning is in het Nederlands beschikbaar en toegankelijk via smartphone, desktop en tablet.

Examens door heel Nederland, iedere dag!

Als je de cursus VOL-VCA succesvol hebt afgerond, kun je het examen inplannen op één van onze examenlocaties. Het examen wordt afgenomen door een extern en gecertificeerd examenbureau welke is aangesloten bij VCA Infra.

Het examen duurt ongeveer een uur. Als je het examen succesvol afrondt, ontvang je een erkend VOL-VCA certificaat in de vorm van een pasje. Het certificaat heeft een geldigheidsduur van tien jaar. Het examen kan in worden afgenomen in het Nederlands, Duits, Engels en Pools. Bij ons is het tevens mogelijk een voorleesexamen af te nemen.

Onze vestigingen zijn verspreid over heel Nederland, dus er is er altijd eentje bij jou in de buurt! Waarom nog wachten? Start vandaag nog met leren!

 • Direct starten met online leren
 • Spoedexamen mogelijk
 • Morgen al examen doen
 • Geen verletkosten voor jou of je werknemers
 • Geen reistijd en -kosten
 • Examenlocaties door heel Nederland

Tijdsduur:

 • Online cursus: 120 – 200 min
 • Tijdsduur examen: 60 min

Eind- en toetstermen:

 1. Voorbereiding, bespreking en inspectie werkzaamheden
 2. Uitvoeren werkzaamheden
 3. Beheersen specifieke gevaren
 4. Beheersen incidenten en noodsituaties

Slagingspercentage: 92%

klantwaardering:

Online training

Nadat je je bestelling hebt voltooid ontvang je een unieke inlogcode om te starten met leren!

Examentrainer

Heb je alle hoofdstukken goed doorlopen? Test dan je kennis middels onze online examentrainer!

Examen doen

Ben je klaar voor het echte werk? Wissel je voucher in om je in te schrijven bij één van de 25 examenlocaties.

VOL-VCA cursus online + Praktijkexamen

Veiligheid bouw en infra

VOL-VCA Cursus online

Veiligheid bouw en infra