SafetyHero-Blog-Veiligheid op de bouwplaats

SafetyHero levert een nieuwe microlearning: ‘Veiligheid op de bouwplaats’

28 augustus 2019 door

Een ongelijke ondergrond, opgestapelde werklasten die werknemers het zicht ontnemen of gereedschap dat van een steiger valt of niet goed is opgeborgen. Het zijn maar enkele voorbeelden die ongevallen kunnen veroorzaken op een bouwplaats.

Daar komen nog eens voertuigen bij die werklasten vervoeren en bouwmachines die over de gehele bouwplaats rondrijden. Voor chauffeurs is het lang niet altijd duidelijk of er personen dicht bij hun voertuig lopen.

SafetyHero introduceert de microlearning ‘Veiligheid op de bouwplaats’. Microlearning heeft betrekking op relatief kleine leereenheden en kortlopende leeractiviteiten. Informatie wordt hierbij beknopt verpakt zodat een cursist, ofwel deelnemer deze in 15-20 minuten tijd tot zich kan nemen.

Veiligheid op de bouwplaats zal zich focussen op een algemene introductie over wat veiligheid in de bouw nou eigenlijk precies betekent, de gevaren op de bouwplaats en tot slot de maatregelen die getroffen moeten worden om de arbeidsomstandigheden zo veilig mogelijk te maken voor iedereen die hiermee te maken heeft.

Veiligheid op de bouwplaats zal binnenkort deel uitmaken van een constant groeiende bibliotheek aan informatie die ingezet kan worden om medewerkers in de bouw en infra te voorzien van alle informatie die zij nodig hebben om hun werk veilig te kunnen uitvoeren.

Ben jij benieuwd welke cursussen en trainingen wij nog meer aanbieden?

Kijk dan nu in onze bibliotheek!

 

 

Categorie