SafetyHero levert een digitale leeroplossing voor Dow Chemicals

8 juli 2019 door

SafetyHero heeft in samenwerking met TEM B.V. een online instructietraining ontwikkeld voor de Turn Around van Dow Chemicals in Terneuzen. Een prachtige en op maat gemaakte training die laat zien hoe je als organisatie een e-learning kan inzetten op projectbasis.

Wat is een Turn Around?

Een Turn Around, ofwel TA, is vaak een complexe activiteit voor een organisatie of bedrijf. Tijdens een TA wordt de productie voor een bepaalde tijd stilgelegd waardoor er tijd ontstaat om alle onderhoudstaken uit te voeren.

Bij bedrijven die afhankelijk zijn van grote installaties of machines voor hun productie, worden regelmatig dit soort geplande activiteiten georganiseerd. Meerdere installatiedelen worden buiten gebruik gesteld om onderhoud uit te kunnen voeren.

Een Turn Around omvat alle werkzaamheden die tijdens deze periode aan bod zullen komen, van de planning tot de heropstart van het bedrijf. Er zijn vaak veel (externe) mensen bij een TA betrokken vanwege de grote tijdsdruk en de hoeveelheid aan werkzaamheden. Elke dag dat het bedrijf geen productie kan leveren, kost het geld.

Het project

Bij de Turn Around van Dow Chemicals moeten ongeveer 7.000 werknemers, voordat ze überhaupt het werkterrein op mogen, een online veiligheidsinstructie volgen. Dow Chemicals heeft SafetyHero gevraagd om deze online veiligheidsinstructie te ontwikkelen, inclusief een eindtoets. Zowel de training als de eindtoets worden vervolgens vertaald naar maar liefst zeven verschillende talen. Er worden over de hele wereld werknemers ingevlogen om aan de slag te gaan met de Turn Around.

Naast de ontwikkeling van de digitale leeroplossing, verzorgen wij ook de inrichting van het leerplatform. Bij het behalen van de training en eindtoets ontvangt de medewerker een certificaat als bewijs van deelname en afronding. Het resultaat is vervolgens zichtbaar in de leeromgeving en terug te vinden ter controle in een centraal register. Een prachtig voorbeeld hoe je efficiënt en flexibel de veiligheid van je werknemers kan borgen binnen een groot bouwproject.

Dow Chemicals

De Dow Chemical Company is een van de grootste internationale chemische bedrijven in de wereld. Dow Terneuzen is de op één na grootste productielocatie van The Dow Chemical Company in de wereld en de grootste vestiging van Dow in de Benelux. Wij zijn trots dat we samen met TEM B.V. een bijdrage kunnen leveren aan dit immense project. Wij wensen Dow Chemical veel succes met alle werkzaamheden!

 

Categorie