BHV cursus online

De voordelen van een BHV cursus online

26 mei 2019 door

Het is verplicht om binnen een bedrijf één of meerdere gecertificeerde BHV’ers aanwezig te hebben.  Je wilt er tenslotte zelf niet aan denken dat een collega of klant iets overkomt en niemand binnen het bedrijf weet “hoe te handelen”. In een BHV cursus komen alle aspecten van EHBO, reanimatie, brand en evacuatie aan bod. Waar je vroeger je BHV Basis certificaat alleen klassikaal kon behalen is het sinds een aantal jaar mogelijk om een gedeelte van de cursus online te volgen. Een BHV cursus online volgen heeft namelijk een aantal voordelen voor de cursist maar ook voor de werkgever.

BHV cursus online volgen

Van twee dagen naar één dag

BHV basis is normaliter een twee daagse cursus bestaande uit een stuk theorie en praktijkgedeelte.
Bij BHV online doe je het theoretische gedeelte volgen doormiddel van een leuke interactieve e-learning module. Dus in plaats van twee dagen ergens in een lokaal te zitten hoef je  bij BHV online nog maar één dag ergens naar een locatie toe te gaan. Met de e-learning module BHV kan je namelijk direct thuis of op werk beginnen. Dit bespaart je een extra dag in je agenda, reistijd en je kan dus meteen starten met de cursus.

BHV online maakt leren flexibeler en leuker

Een BHV e-learning module is over het algemeen interactief opgebouwd hierbij moet je denken video’s, interactieve afbeeldingen en verschillende soorten oefenvragen. Je neemt de theorie dus op spelende wijs tot je. Daarnaast kan je dus e-learning module any time, any were, volgen. Je heb dus de volledige vrijheid om te leren wanneer het jou zelf uitkomt. In tijden met drukke agenda’s is deze flexibiliteit voor vele mensen erg prettig.

Online oefentoetsen

In de online BHV cursus zelf zitten vele leuke interactieve oefenvragen die je kan invullen om te kijken of je de theorie goed tot je heb genomen. Maar bij veel leveranciers  die BHV online aanbieden krijg je bij je bestelling ook een set aan online oefentoetsen. Doordat deze toetsen online te maken zijn zie je direct je score en wat je wel of niet goed heb gedaan.

BHV cursus online halen via SafetyHero

Wil jij direct starten met je BHV Basis of herhaling ? Dat kan! Via SafetyHero kan je direct de online cursus van BHV basis of herhaling online bestellen met of zonder praktijk examen. Wij adviseren altijd om met examen af te nemen aangezien je alleen dan het officiële certificaat ontvangt. SafetyHero beschikt over meer dan 50 examenlocaties in Nederland waar je dagelijks terecht kan.

Over de online cursus BHV basis

  • Leer een beginnende brand te herkennen en te bestrijden;
  • Welk blusmiddel voor welke brand en wanneer en hoe deze te gebruiken;
  • Het herkennen van letselvorming;
  • levensreddend handelen;
  • reanimeren met en zonder AED;
  • Wat te doen tijdens een calamiteit;
  • ontruimen en evacueren.

Ons leeradvies

Bij de bestelling van je online BHV cursus ontvang je een link voor de SafetyHero Academy zodat je direct kan starten met de e-learning module. Indien je met een praktijkexamen besteld dan ontvang je ook een vouchercode. Met deze vouchercode kan jij jezelf inschrijven op een gewenste datum bij één van de 50 examenlocaties in Nederland. Ons leeradvies is om direct na je bestelling jezelf alvast in te schrijven voor een praktijkexamen. Dit zorgt voor een stok achter de deur voor jezelf en een doel om naar toe te leren.

 

Categorie