SafetyHero

Veiligheid begint met duidelijke communicatie

6 december 2019 door

Veilig en gezond werken is een verantwoordelijkheid van iedereen. Op een veilige bouwplaats werken alle betrokken partijen met elkaar samen. Praat met elkaar, maak duidelijke afspraken en weet hoe je een bouwplaats zo veilig mogelijk kan maken én houden.

Veiligheid en communicatie

Bij veiligheid gaat het niet alleen om het werken met veilige en goedgekeurde arbeidsmiddelen. Veilig gedrag is net zo belangrijk. Heldere voorlichting, duidelijke werkinstructies en transparante communicatie verhogen de algehele veiligheid. Daar zijn werkgevers en werknemers samen verantwoordelijk voor.

Heldere communicatie

Veiligheid op de bouwplaats begint met heldere communicatie. Gebruik gebaren en voorkom misverstanden door omgevingslawaai of een taalbarrière. Denk bijvoorbeeld aan gebaren voor: ”Help” en ”Stop”. Veel werknemers dragen gehoorbescherming op de bouwplaats en Nederlands is niet meer de enige taal op de werkvloer. Bouwspraak is een universele taal om de veiligheid in de bouw te vergroten. Door middel van eenvoudige en herkenbare gebaren kunnen werknemers effectief communiceren ondanks een eventuele taalbarrière of als er sprake is van veel omgevingslawaai.

Met heldere communicatie maakt de sector een stap om de veiligheid in de bouw en infra te vergroten. Veiligheid begint met heldere, universele communicatie voor én door iedereen.

SafetyHero

De trainingen ”Veiligheid op de bouwplaats” en ”Communiceren” maken deel uit van een constant groeiende bibliotheek aan trainingen die ingezet kunnen worden om jezelf als ZZP’er en jouw medewerkers in de bouw en infra te voorzien van alle informatie die zij nodig hebben om hun werk veilig te kunnen uitvoeren.

Ben jij benieuwd welke cursussen en trainingen wij nog meer aanbieden? Bekijk dan nu ons aanbod!

 

Categorie