Een online academy opzetten? Wel of niet doen?

12 augustus 2019 door

Staat de ontwikkeling van jouw personeel bovenaan de agenda? Wil je graag het volledige opleidingsoverzicht en trainingsaanbod van jouw organisatie in één centrale leeromgeving? Stoor jij je aan de hoeveelheid losse werkgerelateerde documenten en ad hoc inzet van trainingen? Wil je graag dat alle medewerkers over de juiste kennis beschikken? Op de vraag of het opzetten van een online academy een toegevoegde waarde is, kunnen we dan kort zijn. Ja!

Met een online academy organiseer en plan je eenvoudig alle leerdoelstellingen en -activiteiten van jouw organisatie. Je maakt leren voor iedereen toegankelijk, inzichtelijk en meetbaar en traint continu het gedrag van je medewerkers zoals jij dat graag wilt. Tevens zorg je ervoor dat iedereen over de juiste vakinhoudelijk kennis beschikt door leerzame en interactieve cursussen of trainingen aan te bieden. Een eigentijdse aanpak en een prettige manier om het leren binnen jouw organisatie te stimuleren.

Maar hoe ga je hier als organisatie mee aan de slag en hoe zorg je ervoor dat jullie online academy optimaal wordt gebruikt?

Waar moet je op letten bij het opzetten van een online academy?

Stel binnen je online academy een aangepast en persoonlijk leeraanbod samen. Waar hebben jouw medewerkers behoefte aan? Willen ze liever online een cursus afnemen of klassikaal? Wil je functie- of bedrijfsspecifieke informatie aanbieden of je juist focussen op de persoonlijke ontwikkeling van je medewerkers? Kortom, zorg voor een leeraanbod dat aansluit op de behoeften en wensen van niet alleen de organisatie maar ook van de medewerkers.

Zorg dat je een duidelijk overzicht van alle trainingsmogelijkheden aanbiedt. Het creëren van de juiste balans zorgt dat leren niet aanvoelt als een verplichting. Uiteindelijk stimuleert dit de wil om te leren!

Zorg tevens voor voldoende draagvlak met je medewerkers als je het succes van een eigen academy wilt stimuleren. Het is een menselijke eigenschap om vast te houden aan het oude vertrouwde en bekende. Het implementeren van een online academy kan daardoor weerstand opleveren. Als je als organisatie een positieve houding aanneemt ten opzichte van je eigen bedrijfsacademy, zal dit alleen al een positief e­ffect hebben op het gebruik ervan!

Interesse?

Benieuwd of wij je eventueel kunnen helpen bij de ontwikkeling en implementatie van je eigen online academy? Neem dan nu contact met ons op.

 

Categorie