De voordelen van microlearning

31 juli 2019 door

Microlearning is hot!

Microlearning is populair, of beter gezegd hot! En dat is niet zo gek ook in deze tijd van scrollen en swipen op onze smartphones en tablets. Micro learning zorgt ervoor dat je in een hele korte tijd iets specifieks leert. Zeer effectief, en gemakkelijk om even tussendoor te doen tijdens werk of thuis op de bank. Maar wat is microlearning dan precies?

Kortere concentratie

Het trekken en vasthouden van aandacht is vandaag de dag een grote uitdaging. Denk maar eens na over hoe snel je kunt zijn afgeleid door bijvoorbeeld een binnenkomend Whatsappje of de drang om tussendoor héél even je Facebook of Instagram te checken. Die steeds kortere concentratieboog is ook op het gebied van leren overgewaaid. Met als gevolg we steeds minder onthouden van de lesstof. Je neemt dan namelijk een stuk minder kennis tot je en onthoud hierdoor dus ook minder. Online leren ofwel e-learning in plaats van klassikaal blijkt al jaren een stap in de goede richting wat dat onthouden betreft: uit onderzoek blijkt namelijk dat men bij online leren 25%-60% van de inhoud onthoudt, terwijl dat bij klassikale trainingen vaak maar 8% tot 10% is.

Microlearning als e-learning

Met micro-learning knip je het leermateriaal op naar kleine, hapklare brokjes. Kortere cursussen, verdeeld over meerdere segmenten, met beknopte en makkelijk te onthouden content. Bied je dit vervolgens aan doormiddel van e-learning dan geeft microlearning deelnemers ook nog eens de mogelijkheid om in hun eigen tempo te leren, waar en wanneer ze dat zelf willen. De medewerkers doen zo waardevolle kennis op, zonder dat ze hun werkzaamheden langdurig hoeven te onderbreken. Met een simpele en gepersonaliseerde aanpak waarin lesstof herhaald wordt met behulp van verschillende media en technologie, zorg je dat deelnemers het geleerde makkelijker kunnen onthouden.

Benieuwd of micro learning ook voor jou bedrijf kan werken? Kom eens langs voor een kop koffie. Mijn collega of ik kunnen je vast helpen! Contact SafetyHero

Categorie