Haal snel en voordelig je VCA Basis diploma

VCA Basis (B-VCA)

Met een B-VCA diploma laat je zien dat je basiskennis hebt over veiligheid, gezondheid en milieu. Deze basiskennis vergroot zowel je eigen veiligheid als die van de mensen met wie je werkt. Uiteindelijk ken je de wet- en regelgeving, kun je gevaarlijke situaties en handelingen herkennen én weet je hoe deze kunt voorkomen. Met B-VCA laat je zien dat je weet wat er van je verwacht wordt!

B-VCA is bedoeld voor iedereen die risicovol werk doet of in een risicovolle omgeving werkt. De cursus is tevens een vereiste voor iedereen die bij een VCA gecertificeerd bedrijf aan de slag gaat. Hierbij gaat het om alle vaste en tijdelijke medewerkers, inclusief ZZP’ers en stagiairs. Ben je nog niet in het bezit van een B-VCA diploma? Dan kan je deze eenvoudig behalen via SafetyHero. Met een slagingspercentage van 92% ben je bij ons van succes verzekerd.

De B-VCA cursus is via het internet te volgen in de vorm van een interactieve e-learning. De e-learning zit vol met leuke video’s en oefenvragen en kan je geheel in eigen tempo volgen. De module is zeer gebruiksvriendelijk opgezet zodat jong en oud er direct mee aan de slag kan. De e-learrning is in het Nederlands beschikbaar en toegankelijk via smartphone, desktop en tablet.

Examens door heel Nederland, iedere dag!

Als je de cursus B-VCA succesvol hebt afgerond, kun je het examen inplannen op één van onze examenlocaties. Het examen wordt afgenomen door een extern en gecertificeerd examenbureau welke is aangesloten bij VCA Infra.

Het examen duurt ongeveer een uur. Als je het examen succesvol afrondt, ontvang je een erkend B-VCA certificaat in de vorm van een pasje. Het certificaat heeft een geldigheidsduur van tien jaar. Het examen kan in worden afgenomen in het Nederlands, Duits, Engels en Pools. Bij ons is het tevens mogelijk een voorleesexamen af te nemen.

Onze vestigingen zijn verspreid over heel Nederland, dus er is er altijd eentje bij jou in de buurt! Waarom nog wachten? Start vandaag nog met leren!

 • Direct starten met online leren
 • Spoedexamen mogelijk
 • Morgen al examen doen
 • Geen verletkosten voor jou of je werknemers
 • Geen reistijd en -kosten
 • Examenlocaties door heel Nederland

Tijdsduur:

 • Online cursus: 180 – 240 min
 • Tijdsduur examen: 60 min

Eind- en toetstermen:

 1. Regelgeving en veiligheidsregels
 2. Veilig werken, overleg en inspecties
 3. Risico’s en preventie
 4. Persoonlijke beschermingsmiddelen (PBM’s)
 5. Machines en gereedschap
 6. Hijsen en tillen
 7. Gevaarlijke stoffen
 8. Brand- en explosiegevaar

Slagingspercentage: 92%

klantwaardering:

Online training

Nadat je je bestelling hebt voltooid ontvang je een unieke inlogcode om te starten met leren!

Examentrainer

Heb je alle hoofdstukken goed doorlopen? Test dan je kennis middels onze online examentrainer!

Examen doen

Ben je klaar voor het echte werk? Wissel je voucher in om je in te schrijven bij één van de 25 examenlocaties.

VCA Basis cursus online + Praktijkexamen

Veiligheid bouw en infra

VCA Basis Cursus online

Veiligheid bouw en infra